Stichting Wij Blijven Hier!

Wie Schrijft Die Blijft

De opgebouwde ervaring en expertise delen wij met de nieuwe generatie met als doel hen te inspireren en in te laten zien wat de kracht van verhalen vertellen is. Dit doen wij door basisschoolleerlingen een lessenreeks aan te bieden.

De lessenreeks Wie Schrijft Die Blijft

Deze serie bestaat uit 7 workshops, verspreid over 7 weken. De workshops worden feestelijk afgesloten in week 8. Tijdens de 1,5 uur interactieve workshops gaan de kinderen vooral zelf aan de slag. De workshops worden gegeven door ervaren docenten en schrijvers van Stichting Wij Blijven Hier!. Wij nodigen ook bekende Nederlandse moslims uit om hun ervaringen op een specifiek gebied te delen met de leerlingen. Na de reeks heeft de leerling genoeg kennis opgebouwd en geoefend om zelfstandig een stuk te schrijven, eventueel met hulp van hun eigen leerkracht. Hier krijgen zij één week de tijd voor. Het project kan feestelijk afgesloten worden, waarbij ouders, leerkrachten en organisatoren aanwezig zijn. De beste stukken worden aan het eind van de lessenreeks bekend gemaakt en voorgelezen door de leerlingen waar na ze gepubliceerd worden op Wijblijvenhier.nl.

Algemeen leerdoel

Wij willen met deze workshops de leerlingen doen beseffen wat zij allemaal kunnen bereiken door te schrijven. Dat het een middel is om hun mening, emoties en ervaringen te delen met anderen. Een middel om hun identiteit mee te ontwikkelen. Daarnaast willen wij de creatieve kant van de kinderen ontplooien. Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren wat de kracht van de pen is en sterker in hun schoenen staan.

Scholen

We hebben tot nu toe samengewerkt met:

Ababil, Schiedam

Yunus Emre, Den Haag

El Furkan, Schiedam

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *